fredag 25 juni 2010

Hemma igen

Ja, nu är vi hemma efter en vecka med full fart, glädje blandad med besvikelse, underbara människor och med en mängd erfarenheter rikare. Det har varit en grym resa som givit oss alla väldigt mycket, jag är väldigt glad över att ha fått ta del av den här chansen att delta i VM.

Tävlingen gick inte som vi hoppats, dock så tror jag att vi alla hade för höga förväntningar. Vi är vana vid att alltid komma på en bra placering, vi har den senaste tiden vunnit alla robottävlingar vi deltagit i, men att vi skulle vinna VM var nog att ta i. Alla lagen som var där har ju trots att gått vidare från en liknande tävling som vårat SM. Och som alla jag pratat med hittills idag i Sverige sagt; 22:a plats av 49 lag första gången på en sådan här stor tävling är riktigt bra. Det 22;a bästa laget i världen. Vi borde vara stolta t.om.

Det var väldigt synd att vi drabbades av så många motgångar, delar av roboten gick sönder, sladdar var inte riktigt inkopplade, vi var inte förberedda på att det skulle vara extra svårigheter utlagda på banan än de på SM, och annat som bara varit ren otur.

Vi är alla väldigt sugna att göra om detta igen, och jag tror absolut att vi förutom Robotkampen i Borlänge som vi alltid deltar i, kommer försöka hitta fler tävlingar, och även antagligen som det ser ut nu ställa upp i SM i Uppsala igen. För ett till VM hade inte varit helt fel, och nästa blir på ett lite bättre avstånd med. Turkiet, som det kommer vara i då, hade varit grymt att åka till.

Nu är vi även en erfarenhet rikare, vi vet vilka motgångar som kan drabba oss, och vi har möjlighet att undvika flera av de saker vi drabbades av där, nästa gång.

Jag hoppas att alla underbara människor vi lärt känna under veckan också försöker komma till VM nästa år, det hade varit grymt att få träffa alla igen.

Idag när vi kom tillbaka till Sverige fick vi fick vi höra att det stod om oss i tidningarna idag, båda lokala tidningarna hade en kort notis om oss (en går att hitta HÄR (arbetarbladets)) Den tidningen jag länkat till hade vi även fått mejl från medan vi var borta att de vill göra ett reportage om resan. Kul! :)

Godnatt! Och tack alla som gjort resan möjlig, och underbar. Tack alla trevliga människor vi mött, alla sponsorer, pappa som ställt upp som mentor, och ja. Alla som jag glömt :)

//Rebecca - blondinen ;)

5 kommentarer:

 1. Why did you go home so early?


  I hope we'll meet on next RoboCup, in Turkey;)

  SvaraRadera
 2. We took the cheapest flight we could find :P so then we had to leave on Thursday night already.

  SvaraRadera
 3. We'll of course try to make it to Turkey next year, hopefully we'll meet there :)

  SvaraRadera
 4. Don't you want to chat on MSN? I have never spoken with a Sweden person, and I'm very curious.

  If you want, you can send me an address.

  But just if you really want!


  You don't have to be polite.


  You have to write "leave me alone", and I won't write you anymore.

  Bálint

  SvaraRadera
 5. You can add me on kladdy.chippen@hotmail.com (MSN)
  //Rebecca

  SvaraRadera