måndag 21 juni 2010

Nu har tävlingen börjat på riktigt


Våran lilla hörna :)
Idag drog de riktiga tävlingarna igång i alla klasser, vi hade våran första runda kl 13.30, och den andra runt en timme efteråt, 14.40. Ganska direkt efter det hade vi även våran intervju med en utav domarna.

Den första rundan gick inge vidare, vilket vi egentligen visste; ingenting fungerade på morgonen, och vi byggde om roboten ganska ordentligt med jämna mellanrum. Vi hade dock hoppats på att det skulle gå lite bättre än det gick, nu slutade vi på runt 45 poäng, inte någon siffra att hurra över.

Andra rundan som var strax efter gick inte heller så bra, eftersom vi inte hade så mycket tid på oss att ändra det som blivit fel på första rundan. Dock så blev det andra fel nu än på första. Jag har ingen koll på vilken poäng det blev nu, men runt samma skulle jag gissa?

Båda rundorna har det blivit fel som vi inte stött på när vi bara tränat, roboten kanske har scenskräck ;)

För ett svenskt lag som kör ett test på en utveckling av den banan vi kör så har det gått desto bättre. De har också haft problem, speciellt när de tävlat, men de ligger ändå trea över runt 10 lag för dagen.

De andra två svenskalagen vet jag inte hur det gått för.

Det var meningen att vi skulle äta middag alla svenskar idag, men ena laget mår fortfarande inte helt bra efter flygresan (jet-lag), så den blir på onsdag kväll istället.

Nu är alla tävlingar slut för dagen, och vi försöker förbättra roboten bäst vi kan. Imorgon kör vi redan kl 9 på morgonen, och sedan 10.30, så vi behöver fixa den nu under kvällen.

Intervjun gick förresten bra, tror jag. Jag vet inte om den bedöms riktigt, och hur i sådana fall, men ja. Den gick nog bra :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar