söndag 20 juni 2010

Roboten dog!....

...men nu lever den igen ;)

Ja, roboten gillade inte arlandas scanner verkar det som, för när vi kom hit till tävlingsplatsen där jag nu sitter så var roboten död. Lyckligtvis så fungerade den igen efter att vi hade återställt den, och vi fick ta internet till hjälp med att ladda hem programvaran igen.

Här på tävlingsplatsen är det full fart, ungdomar som springer runt med bekymrade eller glada miner, och mentorer som ser smått panikslagna ut över att inte ens få gå in på området där deras skyddslingar håller till när de bygger. Det är fullt med folk överallt.

Vi upptäckte direkt när vi började köra roboten att det inte alls fungerade lika bra som hemma, oc nu har vi hunnit ha haft problem med det mesta i banan. Just nu verkar det fungera hyfsat i alla fall, roboten klarar hela banan om inte hindret, som man ska undvika, är i en kurva.

Imorgon kl 13.30 är våran första runda, och kl 14.40 är nästa. Sen kommer vi få tävla tisdag och onsdag med oavsett hur det går på dessa två rundor, men sedan på torsdag är det utslagning.


Igår fick vi upptäcka att boendet var fint på utsidan - men inte alltför trevligt på insidan. Det är världens minsta rum som man bor ensam i, och killar och tjejer får inte ens bo på samma våning. Det är inte alltför fräscht heller, speciellt inte i badrummet som man har gemensamt med ca 15 andra.

På kvällen åkte vi till den kända stranden som jag just nu inte kommer ihåg namnet på, dock så upptäckte vi att det inte är tillåtet att bada så sent, så det blev bara till att äta god pizza och sedan ta en liten promenad innan det började ösregna.Och med ösregn så menar jag verkligen ÖSregn. Som tur var så lugnade vädret ner sig lite efter ett tag, så att vi kunde ta oss hem, efter lite besvär med att hitta en taxi.

Nu ska vi återgå till arbetet med roboten, den har fått vila och ladda upp batterierna ett tag nu.
Tyvärr kan jag inte ladda in några bilder för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar