torsdag 24 juni 2010

Sista tävlingsdagen avklarad

Alla glada svenskar!
Ja, för oss är det nu slut på tävlandet. För 12 andra från våran kategori fortsätter det idag med, men ja. Ni förstår nog vad som har hänt; Vi åkte ur

Igår gick det otroligt dåligt. Första rundan var den värsta, och vi slutade på -75. Det är riktigt dåligt. Roboten fastnade hela tiden, och eftersom vi tog upp den flera gånger och försökte igen, så fick vi minuspoäng för det varje gång.

Andra rundan så hade vi riktig otur. En utav sladdarna var inte i, den hade av någon konstig anledning lossnat (vilket vi inte märkte), och utan den fungerar det inte alls. Vi kom en liten bit in i banan, men slutade med endast 5 poäng.
Sista rundan så gick den bättre, men vi bestämde oss för att inte starta om den så mycket, eftersom vi var osäkra på om den skulle kunna hämta in mer pluspoäng än de minus vi skulle få för att vi tog i den, så vi avbröt när den fastnade, och slutade på 55 poäng.

Allt som allt slutade vi på 405 poäng, och det gav en 22 plats av 49 (?) lag. Inte den plats vi hoppats på, men jag antar att det är helt okej.

Som ni ser så var dagen inte alltför lyckad för våran del. Inte heller svenska laget i den yngre klassen kom vidare, och deras slutpoäng blev tyvärr en minussiffra. Men de kämpade på bra.

Danslaget från Sverige gick inte heller vidare, och bedömningen där går inte att få rakt upp och ner på ett papper, men de var jätteduktiga.

Det sista svenskalaget, det i den bana som kanske blir officiell nästa år, Rescube B (vi tävlade i rescue A), de gick det desto bättre för. De kom vidare, så för dem är det tävlingar även idag. Så den här dagen kommer vi ägna åt att hejja på dem, och bygga en ny robot. Ja, direkt efter att vi kört sista rundan och visste att vi inte skulle gå vidare, så rev killarna roboten, och de är nu i full färd att bygga en ny robot ;)
Hoppas verkligen att det går bra för de två svenska killarna idag. Idag är det Superteam, så riktiga resultatet har egentligen kommit, de kom trea, men det finns en tävling på sidan av för de som kommer vidare, en tävling som går ut på att man ska samarbeta med ett annat lag i banan. Reglerna och utmaningen har inte släppts för Rescue B än, och de vet inte heller än vilket land/lag de ska samarbeta med. LYCKA TILL!

Inatt åker vi tillbaka till Sverige igen, det ska bli tråkigt att lämna allt här, vi har hittat så många trevliga personer att prata med, men lite skönt ska det bli tror jag. Vill hem till värmen! Haha, nejmen. Saknar verkligen värmen inomhus, det är iskallt överallt inomhus i det här landet, och vääldigt varmt utomhus.
Här kan ni se vårat- och några av de andra lagens resultat. Som ni kan se är det väldigt blandat vad lagen fått.1 kommentar:

 1. Hey!

  How was your competition?

  When are you going to home?

  Blonde girl, you're veryyy nice, I wanted to take a photo with you, but unfortunateli I couldn't :(


  Hungarian Rescue Team

  SvaraRadera