torsdag 17 mars 2011

Svenska mästare för andra året i rad!

Sitter i vår lilla mysiga nattkupé på tåget till Karlshamn. Sebastian, Christer och Fredrik (ny lagmedlem)
Lag har börjat anlända till tävlingen. Foto: Kreativum

Vår robot ska försöka ta sig förbi (runt) den stora träklossen.

Glada tävlande. Sebastian, Jag (Rebecca) och Christer. Foto: Kreativum


Hej! Nu har det hänt lite saker för oss. I måndags påbörjade vi en 9 timmar lång resa ner till Blekinge, där SM i robotbygge (Rescue A) skulle gå av stapeln. Förra året vann vi ju och gick vidare till VM i Singapore, så nu var vi extra taggade på att behålla vår titel "Svenska Mästare".

Sagt och gjort. Efter den långa resan som påbörjades kl 21 på måndagskvällen och avslutades vid 7 tiden på tisdagsmorgonen, anlände vi (efter någon timmes väntan i Karlshamns lilla tågstation) till tävlingsplatsen Kreativum i Karlshamn, Blekinge. Efter "incheckningen" satte vi genast igång med att öva inför tävlingen. Vi kom snabbt på att vi hade två problem; Roboten svängde i Rampen och roboten stängde av sig när den kom in i sista rummet (övervåningen).

Tävlingsrundorna satte igång vid 10 tiden, och man hade bara en chans på sig att göra ett bra lopp. Riktigt hårt, då så mycket kan gå fel. Klockan 12.50 var det vår tur att visa att vi hörde hemma på VM - och det var precis det vi visade alla på tävlingen. Med ett felfritt lopp och en tid på 2.27 minuter låg vi nu etta, men med de största konkurrenterna kvar.

Spänningen var stor när våra konkurrenter gick ut som sista startande på dagen. De bjöd på en bra match, och även de levererade ett felfritt lopp, dock på en betydligt sämre tid; 6.49

I samma ögonblick stod det klart att vi var de segrande även detta år i RoboCup Junior Secondary (Secondary är för åldern 14-19). Vinsten i Primary (de under 14) togs hem av ett Blekinge lag.

Nu laddar vi tillsammans med vår nya lagkamrat Fredrik inför VM som hålls i Istanbul, (Turkiet) 5-11 Juli i sommar. Där ska vi tävla i Rescue B, en variant på Rescue A och som hade premiär förra året.

Om oss i den lokala tidningen här i Gävle: http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.2854252-skutskarsungdomar-till-vm-i-robotbygge
Vi i SVT Blekinge Lokalnyheter: http://svtplay.se/v/2361547/sm_i_robo_cup_avgjord

Tävlingsbanan. Foto: Kreativum

Glada vinnare. Foto: Kreativum

Tävlingsarenan. Foto: Kreativum

Alla deltagare. Foto: Kreativum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar