torsdag 17 juni 2010

Lagmöte

Iförrigår träffades vi hela laget och hade lagmöte. Vi hann reda ut många saker, och bestämma vilken som skulle ta vad i packningen. Alla tekniksaker behöver vi ha i handbagaget eftersom man inte får ha teknik i övriga bagaget (och sen är ju risken att något går sönder ganska stor). Vi kommer att ha med oss två datorer, två robotar (tävlingsroboten och maskoten), tre kameror, batterier, adaptrar, sladdar... Ja, mycket saker måste med när man ska tävla. Självklart så följer även lagtröjorna med, en uppsättning lagtröjor kommer få följa med i handbagaget utifall vårat vanliga bagage skulle komma vilse.

Förutom att sitta och läsa igenom alla papper som ska skrivas på, läsas och allt vad det nu var, så gjorde vi även färdigt våran poster där det står info om laget, som är ett måste för tävlingen, och även en powerpoint om hur själva roboten är uppbyggd och lite om oss, som också är ett måste för tävlingen. Vi gjorde packlista, kollade upp alla kostnader så att allt stämde, och bäst av allt: Tidningen kom och intervjuade/fotade oss till lokaltidningen!

På morgonen skickade jag och min bror iväg mejl till de två lokaltidningarna och även två radiostationer (varav en var den jag blev intervjuad av när vi vunnit SM). Den ena lokaltidningen nappade redan efter bara någon minut. Vi kom på telefon överens om att hon skulle komma till kl 2, då vårat lagmöte skulle börja. Sagt och gjort, lite efter två dök hon upp. Först intervjuades vi om inför tävlingen, och sedan så var det dags att ta en bild. Eller, ja. Det blev nog närmare 50 stycken, haha.


Mitt under vårat lagmöte ringde även den andra lokaltidningen upp, dock så blev det bara en intervju med mig på telefonen, eftersom de inte hade möjlighet att åka ut till oss.

Efter några timmars lagmöte så kände alla att vi hade koll på läget, så vi skiljdes åt för att börja packa, skriva klart något eller som en i laget fick som uppgift: laga våran maskot! Hur kul är det att heta Building robohamster emitting epic discomusic, om man inte har någon robothamster?

Nu taggar vi inför avresa, en avresa som sker IMORGON. Tävlingen närmar sig med stormsteg ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar